Achtergrond Munchen


München is een stad waar al eeuwenlang een hoop te beleven valt. Waar de stad eerst een kleine, maar levendige gemeenschap was van handelaren en agrariërs, is München de laatste 200 jaar uitgegroeid tot een spannend bolwerk van economie, cultuur en recreatie. De achtergrond van München omvat zowel de nadruk op zware industrie, de rijke geschiedenis, vele stadsparken en natuurlijk nog veel meer. Als je naar de architectuur kijkt van de stad zie je tweestrijd die al jarenlang in München wordt gevoerd. Oud en nieuw staan hier tegenover elkaar zonder dat de een de ander verdrijft. Zowel in de mensen als in de sfeer de München uitstraalt is deze unieke combinatie merkbaar. Niet voor niets wordt München dan ook het ‘echte’ Duitsland genoemd. In een pittoresk café geniet je van een lokaal gebrouwen biertje waarna je een bezoek brengt aan de Hypermoderne BMW fabriek.

Cultuur van Munchen

Cultuur vind je in München door de hele stad. Historische bouwwerken in het centrum variëren van kathedraal tot bierkelder. Met vele musea is ook het kunstwezen ruim vertegenwoordigd in de stad. De algehele sfeer is aangenaam en doet denken aan het traditionele Duitsland.

Economie van Munchen

De economie in München wordt voornamelijk bepaald door elektrische en zware industrie. Al jaren zijn de Münchenaren trots op een laag werkloosheidscijfer. Dat mag ook wel want de stad is van groot belang voor de landelijke economie.

Eten in Munchen

De Münchenaren zijn gek op lekker eten en vooral op de authentieke Beierse keuken. Vleesgerechten en groente van het land, vergezeld door een flink glas bier vormt de traditionele maaltijd in München.

Evenementen in Munchen

Munchen staat natuurlijk bekend om de Oktoberfeesten, dit legendarische bierfestijn speelt zich af rond de Theresienwiese. Er zijn ook vele andere evenementen in München te vinden.

Flora & fauna van Munchen

Natuur in München vind je in de aangelegde stadsparken, maar vooral ook buiten de stad. De nabijgelegen Alpen bieden een heel eigen flora & fauna. Naast de oorspronkelijke planten en dieren vind je in de parken steeds meer geïmporteerde soorten.

Geschiedenis van Munchen

München kent een lange geschiedenis. Al in de 6e eeuw na Chr. werd München bewoond door een groep godsdienstigen. Na eeuwen van kloosters en kleine brouwerijen is de stad de laatste twee eeuwen pas gegroeid naar de huidige omvang en betekenis.

Inwoners van Munchen

München is eigenlijk een groot dorp met veel inwoners. De gemoedelijkheid die er heerst vind je in weinig andere grote steden. De mensen zijn er hartelijk en zijn altijd bereid om verdwaalde toeristen de goede kant op te sturen.

Klimaat van Munchen

Het continentale klimaat van München zorgt ervoor dat het weer in München erg lijkt op het weer in Nederland. Neerslag kan het gehele jaar vallen, met een kleine daling in de wintermaanden.