Eten Munchen


Specialiteiten van Munchen

De Münchenaren zijn gek op lekker eten en vooral op de authentieke Beierse keuken. Vleesgerechten en groente van het land, vergezeld door een flink glas bier vormt de traditionele maaltijd in München. Verschillende soorten vlees zijn populair in deze streek. Zo vind je gerechten als schnitzels, schweinbraten en weißwurst in veel restaurants op de menukaart. Maar ook de buitenlandse gerechten vinden erg veel aftrek onder de Münchense bevolking. Vooral Italiaanse restaurants vind je veel in München, wel meer dan 600. Gebak is ook erg populair. Plaatselijke lekkernijen en deegwaren kun je kopen in de zogenaamde Konditoreien. De Beierse keuken laat zich perfect combineren met een goed glas bier. München zelf kent verschillende eigen biersoorten. Om deze rede bieden veel restaurants en cafés lokale of eigen biersoorten aan.

Typische gerechten van Munchen

  • Schnitzel – gepaneerd kalfs- of varkensvlees
  • Schweinsbraten – varkensvlees en zuurkool
  • Weißwurst – de lokale specialiteit
  • Fritattensuppe – hartige soep met deegreepjes
  • Sauerbraten – rundvlees stoofpot
  • Prenzregententorte – gelaagde chocoladetaart
  • Bavarois – room op Bavaarse manier

Typisch drinken van Munchen

  • Verschillende huisbieren – vooral bock- en witbier
  • Shandy – bier met spuitwater
  • Radler – bier met frisdrank
  • Obstler – gedestilleerde alcohol