Bezienswaardigheden Munchen


München wordt zowel door Duitsers als door buitenlandse toeristen beoordeeld als een van de meest oorspronkelijke steden van Duitsland. Oud en nieuw komen in München op een unieke manier samen. De vele wijken die de stad telt laten zien dat München velen gezichten kent en nooit gaat vervelen. Een historische wandeling in het stadscentrum Altstadt bijvoorbeeld is met haar eeuwenoude architectuur een echte sprong in de tijd. Verschillende kerken, torens, raadhuizen en adellijke verblijven zijn tegenwoordig weer te bezoeken. Soms hernieuwd in oorspronkelijke stijl en soms ongebouwd tot bijvoorbeeld historisch museum.

Ten noorden van het historisch centrum vind je Schwabing. Ook hier vind je de rijke geschiedenis van München terug in de architectuur. In de 19e en 20e eeuw was dit het centrum van bezienswaardigheden in München. Ook nu nog vind je er veel cultuur en een sprankelend uitgaansleven.

Dat München vaak gezien wordt als een groot dorp zie je terug in Bogenhausen. Hier vind je die lieflijke Duitse straatjes die uitkomen op een ogenschijnlijk dorpsplein. De aloude romaanse kerk en het beroemde operahuis maken dit schilderachtige plaatje af. Toch is het moderne München dichtbij want aan de rand van deze oostelijke wijk is de laatste jaren nieuwbouw herrezen.
Dichter naar het centrum dan, aan het water van de rivier de Isar, loopt Bogenhausen over in het moderne Haidhausen. De wijk wordt ook wel het tweede Schwabing genoemd door het uitgebreide culturele klimaat. Grote lifestyle winkels en hippe uitgaansgelegenheden kom je hier overal tegen. Het is een levendig stadsdeel waar bijvoorbeeld studenten graag komen. Een aanrader is het badhuis in Jugendstil stijl.
Maar ook in de voorsteden en buitenwijken van München valt heel wat te beleven. Zo is een uitstapje naar het landgoed Nymphenburg in de gelijknamige wijk, absoluut een aanrader.

Bezienswaardigheden in de wijken van Munchen

Of je nu op pad gaat voor een dagje shoppen of voor een historische wandeling, München bied met haar unieke stadscultuur het beste van twee werelden. Monumentale gebouwen vind je in de oudere centrale delen van de stad. Altstadt met daarin het gebied rond de Marienplatz staat vol met de prachtigste historische architectuur. Wanneer je een paar stappen verder de rivier oversteekt vind je jezelf omgeven door gezellige kroegjes en moderne winkelstraten. Naast een rijke geschiedenis kent München ook een groot aantal musea en galeries; de een nog prestigieuzer dan de ander.

Bekijk de bezienswaardigheden per wijk

» Bezienswaardigheden in Marienplatz
» Bezienswaardigheden in Altstadt
» Bezienswaardigheden in Schwabing
» Bezienswaardigheden in Haidhausen en Bogenhausen
» Overige bezienswaardigheden