Kaart Munchen
Ligging München

München vormt de hoofdstad van de Duitse deelstaat Beieren en staat tevens in de top drie grootste steden van Duitsland zoals terug te vinden is op de kaart van Duitsland. München is op de kaart terug te vinden aan de rivier Isar. München heeft een belangrijke rol gespeeld in de tweede wereldoorlog doordat de nationalistische Duitse Arbeiderspartij het hoofdkwartier had gevestigd in München. Na de tweede wereldoorlog werden in München in 1972 de 20e Olympische spelen gehouden.

Een Maβ in München

Op de kaart van München is het oude centrum duidelijk terug te vinden. In dit oude deel van München zijn op kaart vele musea, kerken en andere historische bouwwerken terug te vinden. Centraal op de kaart van het oude deel van München is het historische Marienplatz te vinden. De Marienplatz zal het centrale punt voren van vele routes die je op kaart kunt uitzetten langs het oude en nieuwe Rathaus, de diversen kerken en musea.

Bij bestudering van de kaart van München vallen de grote stadsparken, zoals de Englischer Garten, in München direct op. In deze parken kun je heerlijk bijkomen van het bezoek aan de bezienswaardigheden van München. Daarnaast kun je in de parken en natuurlijk ik de vele cafeetjes die München rijk is genieten van datgene waar München bekend om is geworden: bier. Een meter bier in München wordt ook wel een maβ genoemd. Zoek tijdens je vakantie in München uit waar het Hofbräuhaus van München ligt, aangezien een bezoek hieraan absoluut niet mag ontbreken.