Weer Munchen


Klimaat München

Het klimaat in München is een continentaal klimaat met koude winters en warme natte zomers. Het weer in München wordt erg beïnvloed door de ligging van München bij de Alpen en de Donau. De wintermaanden in München worden gekenmerkt door koud weer, met temperaturen rond het vriespunt. In de zomermaanden lopen de temperaturen op tot 30 ºC en is het weer dus aangenaam warm. Het hele jaar door heb je kans op Föhnwinden vanuit de Alpen, die zorgt voor veel wind, hogere temperaturen en minder neerslag.

Neerslag München

In München heb je het hele jaar door kans op regenval, dit heeft te maken met de invloeden van de Alpen en de Donau op het weer in München. In de wintermaanden heb je de minste kans op neerslag, in de zomer maanden de meeste kans. Het weer in München is erg wisselvallig en kan snel omslaan. Wisselend komen Föhnwinden voor met reliëf weinig neerslag en Aplenstau met veel neerslag, soms in de vorm van sneeuw.

Beste reis tijd

Wat weer betreft is de zomer periode de beste tijd om op vakantie naar München te gaan. In deze maanden is de temperatuur aangenaam hoog en kun je optimaal genieten van de openlucht biergartens.