Uitgaan in München

Wat is een goede avond zonder een paar drankjes aan de bar? Het nachtleven van München kenmerkt zich vooral door de vele barretjes, biergartens en cafés die ook ‘s avonds en ‘s nachts nog laat open zijn. Hier vind je de meest uiteenlopende biersoorten waaronder vaak een plaatselijk gebrouwen variant. Ervaar de hartelijkheid van München en maak een praatje in een van de sfeervolle kroegen van München. Uitgaan in München kan natuurlijk ook op een andere manier. Zo is het theater; de opera of toneel erg populair. Al sinds eeuwen biedt München geregeld plek aan de beste gezelschappen. Het jongere publiek in München is echter vaker te vinden in clubs en discotheken die je vooral in het centrum veel tegenkomt. München kent kortom een bruisend nachtleven waarin iedereen zijn draai wel kan vinden.
Bekijk de aanbevolen uitgaansgelegenheden per wijk

Altstadt
 • Cafe Glockenspiel – Midden in het centrum van München, aan de Marienplatz vind je dit gezellige café. Ondanks de hordes toeristen die overdag langskomen is het café ook onder bewoners nog altijd populair.
 • Die Registratur – Deze club is stijlvol zonder al te veeleisend te zijn. De populaire gelegenheid aan de rand van de Altstad biedt ruimte aan de beste DJ’s en heeft geregeld varierende live optredens.
 • Atomic Cafe – Een kleine toegankelijke dansgelegenheid in het centrum. Veel jong publiek komt al jaren af op de aangename sfeer, goede muziek en live-acts van deze club.
 • Schumann’s – In deze gezellige bar kun je genieten van de beste cocktails en een ontspannen sfeer. In tegenstelling tot veel dreunende clubs, kun je elkaar hier tenminste goed verstaan. Zowel toeristen als een lokale groep komen hier verhalen delen aan de bar.
 • X-cess – Vroeger een Beierse snackbar, is de X-cess nu een trendy bar waar in het weekend ook wordt gedanst. De DJ draait de meest uiteenlopende muziek wat zorgt voor een variërend publiek.
  Adres: Kolosseumstrasse 1
Haidhausen en Bogenhausen
 • Prinzregententheater – Geheel in de oorspronkelijke stijl van München over de Isar, is het Prinzregententheater een aanrader voor muziek- en toneelliefhebbers en iedereen die zijn avond buiten de kroeg wil doorbrengen.
 • Hofbräukeller – Misschien wel de bekendste biergarten van München. Al decennia loopt de tuin hier over met gezelligheid lekkere hapjes en natuurlijk het plaatselijke bier.
 • K 41 – Een aangename club vlakbij het spoor in oost München. Met elke dag in de week een ander muziek thema, vind hier iedereen zijn draai. De veelzijdige DJ’s zorgen dat de dansvloer non-stop is gevuld.
  Adres: Friedenstrasse 10.
 • Kultfabrik – Een complex met verschillende winkeltjes, een restaurant en hotspots voor het nachtleven. En echte aanrader als je op zoek bent naar een eigenzinnige beleving
Schwabing
 • Club P1 – Een van de meest exclusieve clubs in München. De prestigieuze nachtclub trekt al sinds het ontstaan van de clubscene in München een hip publiek. Trek je stoute schoenen aan en kleed je op je best om langs de uitsmijters te komen.
 • Green Room Bar – Als je toch van plan bent flink uit te pakken in Schwabing, begin dan je avond in The Green Room Bar. Ook hier wordt exclusiviteit gemengd met een aangename sfeer. In de weekenden draaien er DJ’s, op rustige avonden zijn de lounge en het terras erg de moeite waard.
 • Crash – Een laagdrempelige bar waar in de weekenden elke avond een ander muzikaal thema aan bod komt. Zowel aan de bar genieten van een gouwe ouwe als uit je dak gaan op de dansvloer is toegestaan.
overig
 • M-park – Nachtclub ten westen van het centrum. Een tripje met de metro is zeker de moeite waard. De verschillende zalen met elk een eigen muziekstijl blijven steeds verrassen. De club is alleen open in het weekend en is toegankelijk voor 20 jaar en ouder.
 • SubsTanz – Met live optredens van verschillende muziekstijlen is deze “alternatieve’ kroeg een geliefde uitgaansgelegenheid onder veel Münchenaren.
 • The Big Easy – Een prachtige gelegenheid om de avond te beginnen. Deze restaurant/bar is stijlvol ingericht en laat geregeld live jazz ten gehore brengen.

Restaurants

München kent restaurants in vele prijsklassen en met veel verschillende keukens. De keuze is enorm en de stad heeft dan ook een aantal van de meest prestigieuze restaurants van Duitsland. München is een prachtige plek om te genieten van lekker eten. Hier vind je zowel lokale specialiteiten als eersteklas internationale gerechten. Zo kent de stad een aantal van de beste Italiaanse restaurants boven de Alpen. De meest exclusieve restaurants liggen rond het centrum. Hier wordt gepaste kleding op prijs gesteld om de grote naam hoog te houden. Door de internationale allure zijn de betere restaurants hier ook vaak het duurst. Toch vind je tussen deze befaamde locaties ook goedkope alternatieven. In andere wijken vind je veel gelegenheden in gemiddelde prijsklassen.
Aanbevolen restaurants per wijk

Alstadt
 • Restaurant Spatenhaus – Een favoriet onder veel lokale bewoners. Geniet van de lekkerste gerechten midden in het centrum. De beste plekken zijn aan het raam, waar je gezellig kunt mensen-kijken.
  Adres: Residenzstrasse 12
 • Prinz Myshkin Restaurant – Uitstekende eetgelegenheid voor vegetariërs. Het restaurant biedt keuze uit een kaart die de Italiaanse keuken vermengt met de oosterse. De goede prijs / kwaliteit verhouding en een mooie inrichting met wisselende kunst exposities, maken het een goede keus.
  Adres: Hackenstrasse 2
 • Restaurant Due Passi – Een eenvoudig Italiaans restaurant dat voor een spotprijs de lekkerste gerechten verkoopt. Due Passi valt te midden van grootse restaurants op door haar simpele aanpak.
  Adres: Leidererstrasse 11
 • Restaurant Köningshof – Voor wie zich wil onderdompelen in de luxe en weelde van de hogere culinaire wereld van München is het restaurant van hotel Köningshof een waar paradijs. Omgeven door een prachtig interieur geniet je van creaties van een topchef.
Haidhausen & Bogenhausen
 • Restaurant Nektar – Het hippe Nektar is de ideale plek om een speciale gelegenheid te vieren of zomaar eens lux uit eten te gaan. Een ontspannen sfeer gecombineerd met de exclusiviteit van een stijlvol publiek.
 • Wirtshaus in der Au – Op het moment dat je binnenloopt in een van Münchens oudste restaurants, voel je je al welkom en begint de eetlust op gang te komen. Overal zie je heerlijke Beierse gerechten vergezeld van uiteenlopende biersoorten.
  Adres: Lilienstrasse 51
 • Restaurant Acquarello – Een Italiaans restaurant met heel redelijk eten en een minstens zo goede bediening. Het menu wisselt nu en dan en weet elke keer weer te verrassen.
 • Restaurant Käfer – Zowel een delicatessenwinkel als restaurant. Een uitstekende eetgelegenheid met een sensationele ambiance. Traditionele ingrediënten worden op eigenzinnige manier gecombineerd met bijvoorbeeld Franse elementen.
Overige wijken
 • Restaurant Zapata – Een gezellige Mexicaans restaurant aan de westkant van de stad. Geniet een van de heerlijke gerechten uit een voor Duitse begrippen zeer authentiek Mexicaanse keuken en blijf natafelen aan de bar waar ze de beste cocktails shaken.
  Adres: Schulstrasse 44
 • Restaurant Ruen Thai – Een  van de betere Münchense restaurants met oosterse keuken. Traditionele Thaise gerechten worden geserveerd in een sfeervol restaurant. Het zeer attente personeel spreekt naast Duits ook Engels.
 • Makassar – Ten zuiden van het centrum vind je dit eigenzinnige restaurant waar unieke gerechten worden geserveerd. Vooral de Franse invloeden zijn een aangename verrassing.
Schwabing
 • Restaurant Tantris – Een van de meest exclusieve restaurants in München. Chef-kok Hans Haas blijft verrassen en het is niet verwonderlijk dat Tantris een Michelin ster heeft. Reserveren is essentieel en vergeet je niet te kleden voor de gelegenheid.
 • Restaurant Cohen’s – Onder de vele etnische keukens die München telt zitten maar weinig Israëlische restaurants. Cohen’s vormt hierop een uitzondering en biedt Joodse specialiteiten in een sfeervolle omgeving.
  Adres: Theresienstrasse 31
 • Restaurant Max-Emanual Brauerei – Dè plek om het echte Beierse vrijetijdsleven te ontdekken. Het menu bestaat uit verrassend betaalbare plaatselijke specialiteiten en in de schilderachtige biergarten geniet je onder kastanjebomen van het lokale bier.
  Adres: Adalbertstrasse 33
 • Vorstadt Cafe – Nog een favoriet onder de lokale bevolking. Het gezellige eetcafe trekt vooral een jong publiek waaronder veel studenten. Gelieft is de ruime keuze wanneer je komt ontbijten.
  Adres: Türkenstrasse 83