Informatie Munchen


Munchen in het kort

De historische stad München staat bekend om haar grote culturele waarde. De vele kerken en musea zijn vaak al eeuwen oud en trekken jaarlijks nog altijd een groot aantal toeristen naar de Beierse hoofdstad. Naast gebouwen uit de rijke geschiedenis van München, is hier de laatste eeuw ook veel moderne architectuur bij gekomen. De samenkomst van oud en nieuw geeft de stad een modern gezicht. Daarnaast zorgen verschillende parken voor het nodige groen. Met zo’n 1,3 miljoen inwoners is München de derde grote stad van Duitsland. Ook op gebied van cultuur en economie behoort de stad tot de belangrijkere centra. München is internationaal vooral bekend door het Oktoberfest en FC Bayern München.

Handige weetjes over Munchen

Feiten München
Grootte 310 km² (1,4 keer groter dan Amsterdam)
Ligging 48° 8’0 N, 11° 34’0 O
Taal Duits
Geld Euro
Vliegtijd 1 uur
Tijdsverschil Geen

Meer weetjes in de feitentabel van München.

Klimaat in Munchen

De temperatuur en het klimaat in München lijken in veel opzichten op dat van Nederland. De winter- en zomertemperaturen kunnen ver uiteen liggen en de stad kent geregeld regenval. Het grote verschil is dat men in München een continentaal klimaat kent dat sterk wordt beïnvloed door de Alpen.

Populaire wijken in Munchen

  • Marienplatz
  • Altstadt
  • Schwabing
  • Bogenhausen

Vakantie naar Munchen

€ 99,- tot € 799,-
Niet voor niets is deze Beierse hoofdstad erg populair onder Duitsers. In het moderne München vind je de beste musea en een levendig cultureel klimaat gecombineerd met heerlijke winkelboulevards en ruime parken. Om de drukke stad even te ontvluchten ga je gewoonweg op wandeltocht door de nabij gelegen bergen. Wanneer je dan volledig tot rust bent gekomen is er niets fijner dan je te laten verwennen in één van München’s beste restaurants. Steek vervolgens de rivier over om in de hippe uitgaanswijk een drankje te doen of je uit te leven op de dansvloer. Of je München nu in het hoogseizoen van de zomer, met het Oktoberfest, of in de sfeervolle wintermaanden bezoekt, in deze stad ervaar je het echte Duitse leven.

Waar wacht je nog op? Boek nu een vakantie naar München!