Feitentabel

In de feitentabel van München vind je handige weetjes over reizen naar München. Hoewel de stad op een uur vliegen ligt van Amsterdam, is het verstandig om de juiste informatie te verzamelen voor je vertrekt.

Horeca

München staat natuurlijk bekend om haar biergartens die vooral met de oktoberfeesten niet zijn te missen. Maar uitgaan kan hier op vele manieren. In verschillende wijken vind je gezellige kroegjes en veelzijdige restaurants. Wat betreft accommodaties vind je vooral de luxere hotels in München.
Achtergrond

De Bezienswaardigheden van München bieden een schat aan opvallende weetjes en leuke uitstapjes. Met een lange geschiedenis en een zeer ontwikkelde economie is München een unieke stad met meerdere gezichten. De vriendelijke inwoners zorgen voor een aangename sfeer waardoor een verblijf in de Beierse hoofdstad een waar genot is.

Klimaat

Het weer in München wordt bepaald door een continentaal klimaat. De Alpen ten zuiden van de stad, die populair zijn onder wintersport liefhebbers, zijn bepalend voor de temperatuur in München. De zomers zijn aangenaam warm terwijl de temperatuur in de wintermaanden al snel tegen de nul graden kan komen te liggen. Maar ook in de winter biedt de biergarten gelukkig volop warmte.

Praktisch

Soms kun je op vakantie in onverwachte situaties terecht komen. Omdat dit vaak tot onhandige situaties leidt is het verstandig om van te voren kennis te nemen van de juiste informatie. In de praktische informatie over München lees je zowel over geldzaken en gezondheid, als over interessante data om de stad te bezoeken.