Het Weer

Het klimaat in München is een continentaal klimaat met koude winters en warme natte zomers. Het weer in München wordt erg beïnvloed door de ligging van München bij de Alpen en de Donau. De wintermaanden in München worden gekenmerkt door koud weer, met temperaturen rond het vriespunt. In de zomermaanden lopen de temperaturen op tot 30 ºC en is het weer dus aangenaam warm. Het hele jaar door heb je kans op Föhnwinden vanuit de Alpen, die zorgt voor veel wind, hogere temperaturen en minder neerslag.

In München heb je het hele jaar door kans op regenval, dit heeft te maken met de invloeden van de Alpen en de Donau op het weer in München. In de wintermaanden heb je de minste kans op neerslag, in de zomer maanden de meeste kans. Het weer in München is erg wisselvallig en kan snel omslaan. Wisselend komen Föhnwinden voor met reliëf weinig neerslag en Aplenstau met veel neerslag, soms in de vorm van sneeuw.

In de zomermaanden lopen de temperaturen op tot 30 ºC en is het weer dus aangenaam warm.
Ligging

München vormt de hoofdstad van de Duitse deelstaat Beieren en staat tevens in de top drie grootste steden van Duitsland zoals terug te vinden is op de kaart van Duitsland. München is op de kaart terug te vinden aan de rivier Isar. München heeft een belangrijke rol gespeeld in de tweede wereldoorlog doordat de nationalistische Duitse Arbeiderspartij het hoofdkwartier had gevestigd in München. Na de tweede wereldoorlog werden in München in 1972 de 20e Olympische spelen gehouden.
Kaart