Uitgaan in München

Wat is een goede avond zonder een paar drankjes aan de bar? Het nachtleven van München kenmerkt zich vooral door de vele barretjes, biergartens en cafés die ook ‘s avonds en ‘s nachts nog laat open zijn. Hier vind je de meest uiteenlopende biersoorten waaronder vaak een plaatselijk gebrouwen variant. Ervaar de hartelijkheid van München en maak een praatje in een van de sfeervolle kroegen van München. Uitgaan in München kan natuurlijk ook op een andere manier. Zo is het theater; de opera of toneel erg populair. Al sinds eeuwen biedt München geregeld plek aan de beste gezelschappen. Het jongere publiek in München is echter vaker te vinden in clubs en discotheken die je vooral in het centrum veel tegenkomt. München kent kortom een bruisend nachtleven waarin iedereen zijn draai wel kan vinden.
Bekijk de aanbevolen uitgaansgelegenheden per wijk

Altstadt
 • Cafe Glockenspiel – Midden in het centrum van München, aan de Marienplatz vind je dit gezellige café. Ondanks de hordes toeristen die overdag langskomen is het café ook onder bewoners nog altijd populair.
 • Die Registratur – Deze club is stijlvol zonder al te veeleisend te zijn. De populaire gelegenheid aan de rand van de Altstad biedt ruimte aan de beste DJ’s en heeft geregeld varierende live optredens.
 • Atomic Cafe – Een kleine toegankelijke dansgelegenheid in het centrum. Veel jong publiek komt al jaren af op de aangename sfeer, goede muziek en live-acts van deze club.
 • Schumann’s – In deze gezellige bar kun je genieten van de beste cocktails en een ontspannen sfeer. In tegenstelling tot veel dreunende clubs, kun je elkaar hier tenminste goed verstaan. Zowel toeristen als een lokale groep komen hier verhalen delen aan de bar.
 • X-cess – Vroeger een Beierse snackbar, is de X-cess nu een trendy bar waar in het weekend ook wordt gedanst. De DJ draait de meest uiteenlopende muziek wat zorgt voor een variërend publiek.
  Adres: Kolosseumstrasse 1
Haidhausen en Bogenhausen
 • Prinzregententheater – Geheel in de oorspronkelijke stijl van München over de Isar, is het Prinzregententheater een aanrader voor muziek- en toneelliefhebbers en iedereen die zijn avond buiten de kroeg wil doorbrengen.
 • Hofbräukeller – Misschien wel de bekendste biergarten van München. Al decennia loopt de tuin hier over met gezelligheid lekkere hapjes en natuurlijk het plaatselijke bier.
 • K 41 – Een aangename club vlakbij het spoor in oost München. Met elke dag in de week een ander muziek thema, vind hier iedereen zijn draai. De veelzijdige DJ’s zorgen dat de dansvloer non-stop is gevuld.
  Adres: Friedenstrasse 10.
 • Kultfabrik – Een complex met verschillende winkeltjes, een restaurant en hotspots voor het nachtleven. En echte aanrader als je op zoek bent naar een eigenzinnige beleving
Schwabing
 • Club P1 – Een van de meest exclusieve clubs in München. De prestigieuze nachtclub trekt al sinds het ontstaan van de clubscene in München een hip publiek. Trek je stoute schoenen aan en kleed je op je best om langs de uitsmijters te komen.
 • Green Room Bar – Als je toch van plan bent flink uit te pakken in Schwabing, begin dan je avond in The Green Room Bar. Ook hier wordt exclusiviteit gemengd met een aangename sfeer. In de weekenden draaien er DJ’s, op rustige avonden zijn de lounge en het terras erg de moeite waard.
 • Crash – Een laagdrempelige bar waar in de weekenden elke avond een ander muzikaal thema aan bod komt. Zowel aan de bar genieten van een gouwe ouwe als uit je dak gaan op de dansvloer is toegestaan.
overig
 • M-park – Nachtclub ten westen van het centrum. Een tripje met de metro is zeker de moeite waard. De verschillende zalen met elk een eigen muziekstijl blijven steeds verrassen. De club is alleen open in het weekend en is toegankelijk voor 20 jaar en ouder.
 • SubsTanz – Met live optredens van verschillende muziekstijlen is deze “alternatieve’ kroeg een geliefde uitgaansgelegenheid onder veel Münchenaren.
 • The Big Easy – Een prachtige gelegenheid om de avond te beginnen. Deze restaurant/bar is stijlvol ingericht en laat geregeld live jazz ten gehore brengen.